Siječanj 2016/1

Dragi slušatelji, vi slušate radio Pravi život u Bogu. Ovo izvješće počinjemo želeći vam sretnu i svetu novu godinu.

Na početku tjedna molitve za jedinstvo kršćana, Vassula je slavila svoj rođendan. Šaljemo joj svu ljubav i blagoslove i zahvaljujemo za njezino veliko poslanje i opet najtoplije zahvaljujemo Bogu za poruke Pravi život u Bogu koje nam daje po našoj sestri Vassuli.

Ovo izvješće posvećujemo pozitivnim događanjima koja su se dogodila prošle godine kao potpora Kršćanskom jedinstvu.

12. lipnja 2015. u Rimu je Papa Franjo održao skup sa 1.000 svećenika iz 90 zemalja da bi razgovarali o fiksnom nadnevku Uskrsa, tako da bi svi kršćani diljem svijeta slavili Uskrs na isti dan. Istaknuo je koliko je pogrješno sadašnje stanje komentirajući: „Kada je vaš Krist uskrsnuo? Moj Krist je uskrsnuo danas, a vaš će idući tjedan? Skandal!“

19. lipnja 2015. Sirijsko pravoslavni patrijarh iz Antiohije, mons. Igantius Aphrem 11 i Papa Franjo iskazali su svoju želju da rade na punom zajedništvu ovih dviju crkava.

23. lipnja 2015. Svjetsko vijeće Crkava primilo je poruku Pape Franje za ohrabrenje na daljem dijalogu o sjedinjenju.

3. srpnja 2015. Papa Franjo je rekao skupini okupljenoj na Trgu sv. Petra da kršćani dijele isto krštenje, i da katolici, pravoslavci i protestanti mogu i moraju moliti zajedno.

30. studenoga 2015. predsjednik Pontifikalnog vijeća za promicanje kršćanskog jedinstva, kardinal Kurt Koch, izručio je poruku Pape Franje upućenu Ekumenskom patrijarhu Bartolomeju, pravoslavnom vođi u Carigradu, za blagdan apostola Andrije, patrona sveca Pravoslavnog svijeta.

Mi vas također podsjećamo, dragi slušatelji, da se on-line mogu dobiti prijedlozi za izradu molitvenih kartica za skupljanje potpisa vaših župljana i zajednica za peticiju za jedan nadnevak Uskrsa. Posjetite web stranicu True Life in God: unity@onedate.org

Dragi slušatelji, hvala na slušanju radija True Life in God tj. našeg hrvatskog kanala Pravi život u Bogu. Nastavimo moliti za jedinstvo kršćana i neka dragi Bog u svojemu milosrđu čuje naše molitve.