Još jedan gost iz tlig-a u Zagrebu

Dragi susret s p. Vincentom, duhovnikom TLIG radia

Uvijek se radujemo dragim ljudima, a osobito kad se to dogodi tako neočekivano! Naime, zbog svojih redovničkih obveza p. Vincent, koji živi i radi u Švicarskoj, našao se sredinom travnja ove, 2012. godine, u jednodnevnom posjetu Zagrebu, pa je odmah iskoristio malu 'pukotinu' u svome programu za susret i razgovor. Budući da je to bio dan okupljanja naše Zagrebačke molitvene zajednice na redovitu molitvu, bilo je najprikladnije zamoliti ga ako ikako može da on dođe k nama! Rado je prihvatio prijedlog, što je nas također veoma obradovalo te smo ga po završetku naše molitve, ispunjeni radošću srdačno dočekali i zajedno s njim mogli podijeliti i tijelesnu okrjepu koja nam poslije molitve, čitanja Biblije i poruka PRAVI ŽIVOT U BOGU te obavezne pjesmo, zapravo dopušta razgovor.

Ubrzo se razvio živahni razgovor, i to na tri jezika. P. Vincent se naime jako obradovao kad je vidio da ima govornika s kojim će moći govoriti na svom maternjem jeziku tj. talijanskom. Naime, naša Irena odlično govori talijanski tako da je to uveliko pomoglo našem boljem razumijevanju, a osim toga nije bila samo jedna osoba s kojom bi on morao razgovarati, nego eto više nas!

Natrpali smo se nekako oko stola i uz jelo i piće razgovor je tekao glatko i glasno, jer smo svi imali toliko toga za reći. Na kraju su počeli zvoniti mobiteli, jer su se obitelji zabrinule za svoje članove koji su ostali tako dugo vani.

A oni nisu znali da smo gotovo prolazili kroz iskustvo pjesme „Ostani s nama Gospode, jer mrači se...“ Nama je bilo kao da je sam Isus sjeo u pročelje, izrekao dugački blagoslov na talijanskom, a onda srdačno uz neprestani osmijeh, razgovarao s nama o raznim temama, no uglavnom iz PRAVOG ŽIVOTA U BOGU, čiji je on vrijedni suradnik i duhovnik.

Svi smo bili radosni, a i p. Vincent se radovao što je upoznao jedan izdanak PRAVOG ŽIVOTA U BOGU koji je razasut diljem svijeta!

Takvom susretu nitko se nije nadao i zaista nas je duhovno obnovio, pa se iskreno nadamo da to nije jedini put! Vassulino smo svjedočenje imali u Zagrebu prije godinu i pol, ali je i ovaj susret s p. Vincentom došao kao melem na rane koje su nažalost tako česte. Zahvaljujemo Bogu na toj milosti, jer, uvjereni smo da je to dar s Neba, baš zato što s ljubavlju prihvaćamo i križeve koje On dopušta, i to kako On kaže, prihvaćamo ih s ljubavlju! Bog blagoslovio svoje djelo PRAVI ŽIVOT U BOGU i sve one koji rade na širenju i promicanju Njegovih poruka ušima koje ih žele čuti i očima koje ih žele vidjeti!

Blagoslovljen Bog u vijeke vjekova!