U Zagrebu proslavljena 28. obljetnica PŽUB

Premda obljetnica pada na današnji dan kad ovo pišem - 28. studenoga, odlučeno je da se slavi u nedjelju, na blagdan KRISTA KRALJA.

No, danas je služena sveta misa na tu nakanu, uz žarke molitve da se ovaj Božji plan ostvari onako kako to Bog želi i da cijelo poslanje poluči dobre plodove.

Glavna proslava „TRUE LIFE IN GOD“ - gdje je i Vassula bila nazočna - bila je u Americi, u Los Angelesu, a koju su organizirale američke i kanadske molitvene zajednice u jednom kazalištu koje je zakupljeno u vremenu od 12 - 18 h. Zapravo, zbog vremenskih zona, počevši od Japana, njihovo se slavlje nastavlja na slavlja diljem svijeta!

Naša proslava, Zagrebačke molitvene zajednice, počela je sa svetom misom u crkvi Kraljice Svete krunice na Borongaju u 11.30 h. Kažu svaka je misa lijepa, ali vjerojatno je još ljepša kad srce i duša već slave s Bogom. A ovo je bio događaj za slavlje s Bogom! Tako je i u samom uvodu naš župnik p. Anto Bobaš to lijepo rekao. A slojevita propovijed đakona, Ratka Podvorca, koja je završila s Kristom Kraljem, također je zaslužila čestitke.

Taj smo događaj odlučili ovjekovječiti jednom slikom pred crkvom, a tek poslije smo vidjeli da nismo bili svi na okupu! No, zato smo slikanje ponovili u popodnevnim satima.

A imali smo i gosta - prijatelja ovih poruka iz daleke Australije, Josipa - Joe Krhu, koji je rodom od Đakova, ali gotovo cijeli svoj život živi u Australiji. Upoznali smo se na našem hodočašću „True Life in God“ u kolovozu ove, tj. 2013. godine, u Svetoj Zemlji. Budući da je uzeo jednogodišnji boravak u Hrvatskoj, bila je to lijepa prigoda da se svi upoznamo i zajedno slavimo ovaj naš jubilej. A on se potrudio i došao u Zagreb na ovu proslavu.

Poslije mise radosna srca došli smo u naše redovito okupljalište tj. u moj stan koji je bio posve dovoljan da se smjestimo i uz prostrte stolove osjećamo veoma blisko (ne samo zbog skromnog prostora) te prvo uz pjesmu Kristu Kralju, a potom uz blagoslov, uživamo u posve običnom, ali odličnom tradicionalnom ručku.

Nakon toga uslijedio je čitav protokol molitvene zajednice, s molitvama i pjesmama iz našeg Priručnika „Pravi život u Bogu“. Dakako da je to uključivalo krunicu, koja je završila sa Salve Regina, te čitanje odlomka iz Svetog pisma i iz poruka „Pravi život u Bogu“. Pjevale su se pjesme Doxa, Doxa, Očenaš na aramejskom itd. Na kraju smo uključili i naš radio - tligradio internet da bi čuli posljednju poruku koja se upravo emitirala, a koju je Gospodin dao Vassuli 17. rujna 2013. te poruku iz Ode Presvetom Trojstvu koju čita Dubravko Sidor. Svi smo bili u tišini i pozorno slušali.

A On nas ne ostavlja ni za trenutak same ....

Nakon tog potpunog predanja Bogu, dobro je došla okrjepa tijela koju nam je priredila naša draga Terezija - prekrasnu tortu koju je ukrasila brojkama 28. tj. 28.obljetnica. Začudo, bilo je točno toliko komada torte koliko je nas bilo!

Svi smo se rastali radosni i u ljubavi, do našeg slijedećeg molitvenog susreta, a koji je već za tjedan dana, tj. na prvi ponedjeljak.

Bog vas blagoslovio.

Marija Dragica