PROSLAVA 30. OBLJETNICE TLIG

PROSLAVA 30. OBLJETNICE TLIG

Hrvatski ogranak TLIG tj. Pravog života u Bogu, zajedno sa svojim prijateljima iz više gradova (sa Otoka Ugljana, iz Sl. Broda, Karlovca, Križevaca) proslavio je ovaj veličanstveni događaj svetom misom, a potom večerom u lijepom restoranu u srcu Zagreba. Svuda je, pored Riječi Božje, jer nam je svećenik održao lijepu propovijed, bilo pjesme, ali i razgovora o porukama Pravog života u Bogu. Značaju ovih poruka veliki doprinos su bila svjedočenja koja su iznijeli neki od nazočnih. Oni su svjedočili o tome što su ove Poruke značile za njihov život, tj. za potpunu promjenu života. Velika slika Isusova Lica krasila je i dvoranu u kojoj smo imali večeru, tako da je Isus stalno 'bdio' nad nama. Sigurni smo da je bio zadovoljan našim druženjem, jer je On bio stalna tema naših razgovora i pjesme.

***

A evo što nam je Vassula pisala uoči samog blagdana tj. 27. studenoga 2015.

Isus pita sve nas koji žive Pravim životom u Bogu: „Jesi li sretan što si sa mnom na ovaj način sve ove godine?“ I nastavlja: „Ti si postao dio mene i ja dio tebe, ti si načinio svoj dom u meni, kao što sam ja načinio svoj dom u tebi…“ Dalje u ovoj poruci Isus kaže: „Moj je put ravan; moji putovi približavanja vama radosni su … vaš Kralj je savršen i prekrasan.“

Te se Kristove riječi moraju živjeti; a osobito oni koji su pozvani biti apostoli Pravog života u Bogu. Kad Isus kaže „moj je put ravan,“ naš Gospodin očekuje od nas da i mi pojačamo svoje staze i budemo primjer drugima, jer mi smo dio Njega, i postali smo dio Njega. Zato, nikakvih opačina ne smije ostati u nama. Tamo gdje je krjepost, tamo je Svjetlo; tamo gdje je ljubav, tamo je Bog. Zato ja apeliram na sve one koji su pozvani u Pravi život u Bogu da izvrše poseban čin pomirenja. Ako vi ovih dana, i do današnjega dana, imate kakvih prigovora protiv nekoga, molim vas za Isusovu ljubav idite i pomirite se u čast ovoga blagdana Pravog života u Bogu i prikažite svoj čin Isusu Kristu. Znam da će On tu vašu gestu primiti kao buket cvijeća, kao umirujući tamjan. Zato, idite i sklopite mir sa svojim bratom kako biste, s potpunom iskrenošću bili kadri Bogu reći: „Tvoj sluga živi Tvoju poruku, jer ja sam se sada pomirio i sklopio mir s Tobom.“ Sklapajući mir sa svojim bratom, vi ste sklopili mir s Bogom također.

Živjeti poruku Kristovu, za one koji ostaju nepomireni, a ipak propovijedaju pomirenje, isto je kao moliti se Bogu samo usnama. Naša Sveta Majka kaže:

„dolazim k vama da vas pozovem na izmirenje s Bogom i jednih s drugima i da više ne pravite razliku između sebe, “jer, tko god zazove Ime Gospodnje, spasit će se;”[1] nikad nisam nikoga iznevjerila;

dolazim u cilju mira, da i najmanjem od vas objavim Božji mir i da molim ovaj naraštaj neka uzdigne oči i traži Boga i da prikazuju Bogu žrtve; dolazim u vaša vremena, kad su se mnogi od vas otuđili od Božjega života; došla sam da vas sve podsjetim kako je pravi apostol Božji onaj koji vrši volju Božju:

ljubiti znači vršiti volju Božju;“[2]

Nemojte razočarati našu Svetu Majku zadržavajući prigovore u svojemu srcu poput sklupčane zmije. Sigurno da ne biste voljeli čuti svoju Svetu Majku kako jednog dana kaže: „Kad sam pozivala na pomirenje, jer ste vi svi dijelovi jedan drugoga, niste me čuli.“ (6-8. 12. 1993.

Mene je Bog pozvao, i ja sam mu odgovorila. On je govorio, i ja sam vjerovala. Kad se njegovo Djelo počelo širiti i kad je njegova žetva postala bogata, bili su potrebni radnici. Zato je Otac, koji sve vidi, pogledao na tebe, i tebe pozvao. Ti si odgovorio njegovu pozivu, odgovorio si, i On je bio zadovoljan …

Odgovorivši na njegov poziv bila je milost koja te je rascvala. Ta milost bio je dar od Boga koja dolazi iz njegova neizmjernog milosrđa. I kao što naš Gospodin kaže, on nas je tada formirao da postanemo apostoli ovih posljednjih vremena. Gospodin nam je rekao:

„rečeno je da će na kraju vremena naša Dva Srca podignuti apostole, a oni će se zvati apostoli kraja vremena; njih će Kraljica Neba i ja osobno, upućivati tako da idu u svaki narod bez straha navješćivati Riječ Božju; čak kad budu natopljeni krvlju, zbog Neprijateljevih opakih napada, ne će biti slomljeni; njihov će jezik kao dvosjekli mač probosti neprijatelje moje Crkve izlažući njihova krivovjerja;

nikad ne će oklijevati niti će poznavati straha, jer ću ih opskrbiti duhom hrabrosti; razoriteljski bič ne će ih dohvatiti; ni jedan kamen ne će ostaviti neprevrnut; progonit će grješnike, nadute govornike, moćnike i oholice, licemjere, izdajnike moje Crkve, progonit će ih s mojim križem u jednoj ruci, a s krunicom u drugoj; a mi ćemo stati uz njih; skršit će krivovjerja i izgraditi vjernost i istinu; oni će biti protuotrov, jer će niknuti poput izdanaka iz kraljevskoga Srca Marijina;[3]

Ali naša Gospa, koja je pripravila nekoliko žetvi Mira diljem svijeta, također poziva svoju djecu da se okupe i mole jednim srcem. Nekima koje je ona pozvala, ona je dala posebnu zadaću da šire njezine poruke. Mi nikad ne znamo kada će Gospodin doći i uzeti nas. Zato moramo živjeti svaki dan kao da je to naš posljednji dan na zemlji. Opet nas Isus podsjeća: „ Došao sam u tvome neznanju … , pa će svetost i pravda biti njihov drug“ tj. do kraja te stranice - IX str. 144 od 28. 11. 1996.

Radujmo se u Gospodinu tako da nas raj preplavi. Neka Duh Sveti pusti korijen usred našeg srca da preobrazi našu dušu, prožme nas Kristovim likom, Božanskom slikom. Molimo se i recimo ove Riječi koje nam je Gospodin dao:

Gospodine, daj nam svoje Kraljevstvo,

tako da zadobijemo

nepokvarljivost

i božanstvenost

da bismo imali živoj vječni. Amen.

[1] Rim 10, 12-13.

[2] VII. knj. 6-8. 12. 1993. str. 55-56.

[3] Isus misli kako će ih Marija oblikovati – IX knj. str. 82 od 3.4.1996.